Direct contact? Bel: 030 - 634 05 40

HomeServiceRemblokken vervangen kosten

Remblokken vervangen in regio Nieuwegein: de kosten

Slijtage van de remmen gaat heel geleidelijk. Wanneer de remwerking van uw auto niet meer optimaal is, biedt het vervangen van de remblokken vaak uitkomst. Hoe kunt u ontdekken wanneer het tijd is voor nieuwe remblokken? En aan welke kosten moet u denken voor vervanging? De antwoorden op deze en andere vragen leest u hier.

Wat is de functie van de remblokken binnen het remsysteem?

Voor de rijveiligheid is het remsysteem een van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Goed werkende remblokken zijn hierbij onmisbaar voor de veiligheid van zowel uzelf als uw medeweggebruikers. Remblokken worden – net als de remblokken op uw fiets – tegen de remschijven aangedrukt, waardoor er frictie ontstaat en de auto tot stilstand komt. Tijdens het remmen slijt er telkens een minuscuul klein laagje van de remblokken af. Wanneer een minimumdikte is bereikt, is het tijd om de remblokken te vervangen.

Hoe weet ik of de remblokken versleten zijn?

Er zijn verschillende aanwijzingen die erop kunnen duiden dat de remblokken aan vervanging toe zijn.

  • Modernere auto’s beschikken over een remwaarschuwingssysteem. Wanneer dit lampje op het dashboard gaat branden, functioneert het remsysteem niet goed meer en is er een onmiddellijk risico voor de veiligheid van het voertuig. Laat uw remmen direct controleren wanneer dit lampje brandt;
  • Heeft u de indruk dat de auto minder hard en snel remt, wanneer u op het rempedaal trapt? Dit duidt er in veel gevallen op dat de remblokken te ver zijn versleten, waardoor de remkracht van de auto is afgenomen;
  • Hoort u tijdens het remmen een schurend geluid? Dan is het frictiemateriaal van de remblokken volledig afgesleten. U remt dan met het staal van de remblokken op het staal van de remschijven. Naast dat de remschijven hiervan beschadigen en bij te lang doorrijden ook vervangen moeten worden, kan dit leiden tot levensgevaarlijke situaties. Zo bestaat het risico dat de auto niet meer tot stilstand komt wanneer u tijdens het rijden op de rem trapt.

Wat zijn de kosten voor vervanging van de remblokken?

Bij het vervangen van de remblokken worden op dezelfde as (voor en achter) altijd zowel het linker- als het rechterremblok vervangen om een ongelijke remwerking te voorkomen. ANWB raamt de kosten voor het vervangen van remblokken op beide assen inclusief arbeidsloon gemiddeld op ruim 100 euro.

Remblokken vervangen in Nieuwegein

De remblokken worden tijdens de kleine beurt en grote beurt uitvoerig gecontroleerd en zo nodig vervangen. Duurt het nog even voordat uw auto hiervoor in aanmerking komt en twijfelt u over de remwerking? De experts van Vrielo en Van Rooijen Nieuwegein kijken graag het remsysteem van de auto voor u na.

Zo kunt u blijven vertrouwen op een veilige werking van uw auto.

Maak een werkplaatsafspraak