Direct contact? Bel: 030 - 634 05 40

HomeServiceAccu-service

Opgeladen de weg op met onze accu-service in Nieuwegein

Gestrand met de auto op een bloedhete zomermiddag, of een auto die niet start terwijl u op een afspraak verwacht wordt; pech als gevolg van accuproblemen komt altijd ongelegen. Met onze accu-service in Nieuwegein bent u dergelijke situaties voor. Door de conditie van uw accu regelmatig bij ons te laten controleren, is de kans op autopech veel kleiner.

Accu vormt onmisbaar onderdeel van de auto

De accu is een essentieel onderdeel van de auto. Zonder accu zal de auto niet starten; de startmotor draait namelijk op de accu. De accu heeft echter een nog veel grotere rol, met name in moderne auto’s. Het is namelijk de elektriciteitsvoorziening van alle elektronische systemen in de auto, waaronder de verlichting, elektrische ramen, autoradio en airconditioning.

Veroorzakers van accuproblemen

Met name op zeer warme of juist koude dagen worden accu’s op de proef gesteld. Op warme dagen vragen auto’s veel meer koelcapaciteit dan normaal om te voorkomen dat de motor oververhit raakt. Bij winterse temperaturen is de accu minder goed in het afgeven en vasthouden van spanning. Wanneer een accu zich aan het einde van zijn levensduur bevindt, zult u dit sneller merken.

Er zijn ook andere oorzaken aan te wijzen waardoor een accu minder stroom levert, leeg gaat of niet meer oplaadt:

  • Soms wordt in alle haast vergeten de koplampen uit te zetten na het parkeren van een auto (bij moderne auto’s gaat het uitschakelen vaak automatisch). In dat geval raakt de accu snel leeg. Dit probleem is in sommige gevallen te verhelpen met een startkabel of accubooster, maar ook dat is niet geheel zonder risico; het kan schade toebrengen aan de elektronica in de auto. Het niet meer herkennen van de sleutel door de centrale computer van de auto is hiervan een voorbeeld;
  • Wanneer de dynamo onverhoopt kapotgaat, kan er ook geen stroom in de accu worden opgeslagen. Het acculampje in het dashboard zal in dat geval gaan branden, maar de accu zelf is niet de veroorzaker van het probleem.

Laat uw accu testen bij Bosch Car Service Vrielo en Van Rooijen

Een gemiddelde accu gaat bij normaal gebruik circa 5 à 6 jaar mee. De levensduur is afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van de accu. Wanneer u veel korte ritten maakt met de verwarming of de airconditioning aan, dan levert de accu meer stroom dan deze aangeleverd krijgt en laadt de accu niet of beperkt op. In de praktijk gaat de accu langzaam leeg. Door tussendoor regelmatig lange afstanden te rijden, wordt dit voorkomen. Zo blijft de accu langere tijd in goede conditie; het bijladen gebeurt immers constanter. 

Wilt u weten in welke staat uw accu verkeert? Laat uw accu (en zo nodig de dynamo) dan testen bij Bosch Car Service Vrielo en Van Rooijen. Zo weet u zeker dat de accu u niet meer op een onverwacht moment in de steek laat.

Is de accu aan vervanging toe? Ook dan bent u bij Bosch Car Service Vrielo en Van Rooijen aan het juiste adres. Als vertrouwde Bosch Car Service garage bent u zeker van vakkundige installatie en de beste automaterialen.

Maak een werkplaatsafspraak