Direct contact? Bel: 030 - 634 05 40

HomeServiceAirco service

Excellente airco-service in Nieuwegein

In uw auto vormt de airco een belangrijk onderdeel voor zowel comfortabel als veilig rijden. Regelmatig onderhoud is benodigd om uw airco goed te laten werken en dure reparaties of vervanging te voorkomen. Bij Bosch Car Service Vrielo & Van Rooijen in Nieuwegein kunt u terecht voor airco-onderhoud en reparatie van alle typen airco’s.

Waarom is onderhoud aan uw airco belangrijk?

Net als voor andere onderdelen van uw auto, geldt ook voor de airconditioning: laat deze geregeld nakijken. Naast koelen in de zomer, heeft de airco ook in de winter een belangrijke functie voor prettig en betrouwbaar rijden. De airco zorgt ervoor dat u op koude en vochtige dagen snel verlost bent van condens op de ruiten. Zo kunt u veilig en snel op weg.

Jaarlijkse check geadviseerd

Een airco bestaat uit veel belangrijke onderdelen, zoals de ventilator, condensor, compressor en droger. Het koudemiddel waarmee de airco gevuld is, zorgt naast verkoeling ook voor een smerende werking in het systeem. Om het systeem goed te laten functioneren is onderhoud nodig. Een algemene stelregel voor goed onderhoud is om de airco jaarlijks te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen. Groot onderhoud is slechts eens in de vijf jaar nodig. Hiermee voorkomt u schade met hoge kosten als gevolg. Het vervangen van een airco kost – afhankelijk van uw auto – immers al snel tegen de 1000 euro.    

Hoe kunt u de airco het best gebruiken?

In de zomermaanden wordt de airco over het algemeen meer gebruikt dan ’s winters. Is het erg warm in de auto als u de airco aan wilt zetten? Zet de autoramen dan op een kier, zodat de warme lucht naar buiten kan. De airco hoeft zo niet onnodig te koelen en zo bespaart u brandstof. Zet uw airco altijd een kwartier voor aankomst uit. Zo heeft de verdamper de tijd om te drogen en krijgen bacteriën en schimmels geen kans om zich in de condens te nestelen.

Het is verstandig de airco ook in de winter zo nu en dan aan te zetten. Zo bent u niet alleen snel verlost van condens op de ramen, maar blijft ook uw airco in betere staat. 

Voor airco-service in Nieuwegein gaat u naar Vrielo & Van Rooijen

Bij Bosch Car Service Vrielo & Van Rooijen in Nieuwegein kunt u terecht voor onderhoud aan ieder type airco. Of het nu gaat om een handbediende airco, een semi-automatische airco of een volautomatische airco, wij helpen u graag verder. Onze monteurs zijn vakkundig opgeleid om elk type airco te voorzien van het juiste type onderhoud en koudemiddel. Ook in het geval van een kapotte airco bent u bij Bosch Car Service Vrielo & Van Rooijen aan het juiste adres voor vervanging of reparatie.

Maak een afspraak