Direct contact? Bel: 030 - 634 05 40

HomeOver onsNieuwsUniversele garage voordeligste keuze bij repara...

Universele garage voordeligste keuze bij reparaties

Universele garage voordeligste keuze bij reparaties

Door van vier identieke reparaties de kosten te vergelijken bij 500 garagebedrijven in Nederland, heeft de ANWB in kaart gebracht bij welke typen garages je het voordeligst terechtkunt voor reparaties aan je auto. Voor dit onderzoek contacteerde de ANWB diverse merkdealers, algemene garagebedrijven en zogenaamde ‘fastfitters’ zoals Carglass, Profile, KwikFit en Autotaalglas. De belangenorganisatie toont aan dat de prijsverschillen tussen deze aanbieders behoorlijk groot zijn. Ter illustratie: voor alleen het vervangen van de koppeling bedroeg het verschil tussen het duurste en het goedkoopste garagebedrijf wel 905 euro.

Gemeten naar type garage komt de merkdealer als duurste uit de bus, gevolgd door de fastfitters. De scherpste prijzen vind je bij de universele garages.

Het onderzoek

Tijdens het vergelijkend warenonderzoek werden er offertes opgevraagd voor vier categorieën reparaties: het monteren van identieke allseasonbanden, nieuwe remmen, nieuwe koppelingen en het plaatsen van nieuwe voorruiten. Voor een eerlijk vergelijk werd uitgegaan van exact dezelfde auto.

Grote prijsverschillen

Autobezitters besparen al snel enkele honderden euro’s door bij de universele garages langs te gaan. Zelfs bij de ‘kleinste’ reparatie, het vervangen van de remmen, bespaar je al 245 euro ten opzichte van de duurste aanbieder. Ook voor het vervangen van de koppeling of voorruit of het plaatsen van een nieuwe set banden ben je voordeliger uit bij universele autobedrijven, met besparingen van 300 euro of meer.

Scherp blijven loont

De grote prijsverschillen worden met name veroorzaakt door de grote verschillen in uurtarief en gerekende arbeidstijd. Zo varieert het uurtarief tussen 47,50 en 128,50 euro per uur. En rekent het ene bedrijf voor het vervangen van de koppeling slechts 3 uur, waar enkele anderen voor diezelfde handeling maar liefst 8 uur rekenen. De ANWB adviseert kritisch te blijven op de uitgegeven offertes om zo een gepeperde rekening te voorkomen.

Bespaar in Nieuwegein

Bij Bosch Car Service Vrielo & Van Rooijen, onderdeel van Knoop Autogroep, vinden we het belangrijk dat u een eerlijke prijs betaalt voor het onderhoud aan uw auto. En dat u vooraf weet wat u kunt verwachten, op basis van heldere afspraken en een offerte op maat. We geven u uitgebreid advies over het benodigde onderhoud en voeren de reparatie aan uw auto uit tegen een zeer concurrerende prijs.

U geniet bovendien van onze aanvullende services. Zo kunt u altijd gebruikmaken van onze haal- en brengservice.

Als universele garage kunt u bij ons terecht voor alle merken en typen auto’s.

Wilt u een offerte opvragen voor reparaties of onderhoud aan uw auto? Neem dan vrijblijvend contact op met onze gedreven adviseurs bij Bosch Car Service Vrielo & Van Rooijen.

Vraag offerte aan